Paashaasjes maken van chocola tijdens gezellige workshop

Met Pasen voor de deur is het altijd leuk om je creativiteit de vrije loop te laten. Daarom hebben wij vorige week met een gezellige groep mensen leuke paashazen gemaakt van chocola. Niet een paar kleintjes, maar flinke jongens van 30cm hoog en een gewicht van ongeveer 500 gram.

Het geheim van de chocolatier

Op de foto’s zie je al dat de paashaasjes uit verschillende formaten ‘paaseieren’ bestaan. Tijdens het maken van die eierschalen versieren we de mal met verschillende kleuren chocola. Daarna gieten we de vorm vol met vloeibare, getempereerde chocolade. Dat doen we tot de laag dik genoeg is. Daarna is het tijd om de chocola te laten stollen. Dit doen we door het een half uurtje af te laten koelen tot 5ºC.

En dan is het tijd om de chocolade paashaas in elkaar te zetten! Met chocola als lijmmiddel werd er druk geplakt.

Paashaas versieren

Het enige wat nu nog resteert is het versieren van de paashaas. Met gekleurde marsepein creëerden de deelnemers mooie of juist grappige snuitjes, tanden en ogen. Een leuk eindresultaat en tevreden gezichten!

Zelf een chocolade paashaas of paasei maken?

Wil je zelf ook zo’n leuke workshop bij ons volgen? Voor de paasdagen zijn er nog een paar mogelijkheden beschikbaar. Schrijf je dus snel in voor de Paaseieren Workshop of voor de Paashaas Workshop!

× Chat met Walter via Whatsapp