Middagdipje? Neem een stuk pure chocola!

Na een dag op school of op werk merken we aan het eind van de dag dat onze concentratie afneemt. Volgens onderzoeker Larry Stevens (Northern Arizona University) is daar nu een oplossing voor: pure chocola.

De gezonde eigenschappen van chocola

Door elke dag een stukje pure chocolade te eten, wordt volgens Stevens de aandacht vergroot. Dit komt doordat de chocola bepaalde gebieden van de hersenen activeert. Daarnaast verwijdt het de bloedvaten, waardoor het bloed gemakkelijker kan stromen.

Overigens heeft de delicatesse ook een aanzienlijk effect op de bloeddruk. Dat is ook zo met andere typen chocola, maar pure chocolade zorgt ook nog eens voor een oppepper.

Het onderzoek

Stevens heeft met zijn collega’s een onderzoek uitgevoerd onder 122 mensen tussen de 18 en 25 jaar. Bij het verrichten van verschillende cognitieve activiteiten werd chocolade genuttigd met 60% cacao (in een oplossing). Stevens heeft vervolgens onderzocht wat het eten van pure chocola voor directe effecten heeft. Het gaat dan om resultaten die waarneembaar zijn op een EEG van de hersenen. Dit toonde aan dat de oplossing met 60% cacao de mensen alerter en aandachtiger maakt.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift NeuroRegulation.

Meer funfacts over chocola

Wil je meer leuke feiten horen over chocola? Volg dan eens een workshop van Cacao van jou. Hier vertellen we je interessante weetjes en vervolgens gaan we aan de slag om zelf heerlijke bonbons of andere (chocolade) creaties te maken!

× Chat met Walter via Whatsapp