Creatief met chocola

We kennen chocola al sinds 1800. Gelukkig maar, want we zijn er wereldwijd gek op! Het begon allemaal met de cacaoboon, die werd verwerkt in dranken. Het werd vermengd met vanille, piment en chilipeper, en het zou de vermoeidheid tegengaan.

Eindeloos variëren met smaak, kleur en vorm

Inmiddels zijn we honderden jaren verder en zijn we een stuk creatiever geworden met chocola! We kennen het niet meer uitsluitend in de vloeibare vorm, maar weten het te hervormen tot de meest bijzondere creaties. Daarnaast kunnen we de smaak aanpassen (niet alleen pure chocolade, maar bijvoorbeeld ook melkchocolade) en het maken in alle kleuren van de regenboog. En dan hebben we het nog niet eens over de combinatie met andere lekkernijen, zoals walnoten, alcohol of ijs.

Vier het met chocola

Vooral de vorm van de chocola is leuk. Met Sinterklaas worden we verblijd met lekkere chocoladeletters in onze schoenen en met Kerst kennen we de chocolade adventskalender. Pasen heeft de chocolade paaseieren en paashaasjes, Valentijnsdag de vele hartjes. Is er een andere gelegenheid om iets te vieren? Dan heb je kleine ‘celebrations in a bottle’ of je zet lekkere bonbons op tafel van de chocolaterie. Eigenlijk kan je alles vieren met chocola.

Zo creatief kan het worden!

We hebben een paar leuke foto’s geselecteerd van mooie chocolade kunstwerken!

Word ook creatief met chocola

Wil je ook van die mooie kunstwerken van chocola maken? Misschien een stapje eenvoudiger, om mee te beginnen? Schrijf je dan eens in voor onze leuke workshops met chocola. We hebben een uitgebreid aanbod, dus er zit voor iedereen wel iets leuks bij. Onze workshops zijn geschikt voor vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes, familiefeesten, vriendinnendagjes, en nog veel meer!

× Chat met Walter via Whatsapp