‘Chocola gezonder dan meeste fruit’

Ingrediënten van chocola blijken gezonder te zijn dan vele fruitsappen. Dat is gebleken uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van het Hershey Centre for Health & Nutrition. Doordat cacaopoeder en pure chocolade grotere hoeveelheden antioxidanten, flavonoïden en polyfenolen bevatten, beschermt dit beter tegen hartziekten en kanker dan fruit. Dit is te lezen in het wetenschappelijke tijdschrift Chemistry Central Journal. 

Chocola als super food

Volgens de wetenschappers zijn cacaozaden een super fruit. Omdat dit een ingrediënt is van cacaopoeder en van pure chocola, zou het deze producten automatisch upgraden naar super foods. De uitkomst van dit onderzoek is het resultaat van een vergelijking tussen fruitsappen, cacaopoeder en de pure chocolade.

Warme chocolade

Toch is chocola niet altijd goed voor je. Als chocola wordt verwarmd, zoals bij chocoladesaus, vervliegen de goede en gezonde stoffen.

Wil je meer weten over chocola? Volg dan een keer een workshop bij Cacao van jou, waarbij je zelf chocola kunt maken en interessante feiten over dit onderwerp te horen krijgt. Leuk, leerzaam en lekker!

× Chat met Walter via Whatsapp