Chocola en Valentijnsdag

Valentijnsdag is het feest van de liefde. Anoniem of niet, op deze dag laten we onze grote liefde weten wat hij of zij voor ons betekent. Dat doen we vooral met de drie klassiekers: bloemen, een kaartje of met chocola. Maar waarom geef je iemand nu eigenlijk chocola?

Chocola maakt verliefd

Nou ja, misschien niet helemaal. Wanneer je verliefd bent, maakt het lichaam een stof aan waar je blij en gelukkig van wordt: fenylethylamine. Deze stof zit ook in chocola, en dus kun je dat blije en gelukkige gevoel ook op die manier beleven. Nu is dat natuurlijk geen garantie dat je buurman of buurvrouw hopeloos verliefd op je wordt als je een stukje chocola aanbiedt. Maar iemand die jou dat blije gevoel geeft, dat willen we toch eigenlijk allemaal? Chocola is natuurlijk ook gewoon heel lekker en dat wordt door veel mensen zo ervaren. Dus het is ook nog een cadeau waarmee je bijna altijd goed zit!

Chocola in een dip

Valentijnsdag heeft een flinke klap gekregen van de crisis. In 2007 deed 35% van de Nederlandse bevolking mee aan dit feest. In 2012 was dit nog maar 24%. Als we de berichten mogen geloven, dan begint de economie er weer bovenop te komen. Laten we eerlijk zijn: stiekem vinden we het allemaal leuk om iets te krijgen op deze dag. Ja, ook de mensen die hard roepen dat het zo verschrikkelijk commercieel is.
Wij vinden het dan ook een goed idee om weer eens te laten zien hoeveel we om iemand geven, al is het maar met iets kleins als chocola. Of pak het eens origineel aan en doe mee aan onze speciale Valentijns workshop.

Valentijns workshop bij Cacao van jou

Je kunt bij Cacao van jou terecht voor een super leuke Valentijn bonbon workshop. We maken dan chocola in verschillende hartvormen, die we voorzien van leuke motiefjes. Wil je meedoen? Bekijk dan hier de workshop.

× Chat met Walter via Whatsapp