Chocola als wetenschappelijk medicijn

We vertelden het al eerder: chocola is gezond en het helpt bijvoorbeeld uitstekend tegen een middagdip. Maar het blijkt nu zelfs zó gezond te worden, dat het binnenkort ook te gebruiken is als medicijn. Je hoeft je dan dus helemaal niet meer schuldig te voelen als je je even hebt laten gaan met de chocolaatjes.

Minder vet en suiker

Dat wil zeggen, als we de wetenschapper mogen geloven die een chocoladesoort heeft ontwikkeld dat zó gezond is, dat je het als medicijn kunt gebruiken. Het lage vetpercentage, de vele antioxidanten en mineralen die in cacao zitten, maken dit een aanneembaar verhaal. Op deze manier kan je bloeddruk namelijk dalen en behoud je een gezond cholesterol. In reguliere chocola zit gemiddeld 70% vet en suiker. In deze nieuwe chocoladereep is dit percentage teruggebracht tot slechts 35%. Hierdoor wordt het effect van de cacao veel groter en effectiever. Het streven is om dit in de toekomst terug te brengen naar 10%.

De chocola wordt geproduceerd door Kuka Xoco. Woordvoerder Gregory Aharonian vertelt hierover het volgende: “Door de micrograms extracten van de cacao plant te gebruiken, wordt de chocolade minder bitter. Daardoor is het niet meer nodig om suiker, vetten en zoetmakers toe te voegen. Hierdoor komt de medische werking van cacao beter tot uiting.” Gregory zegt dat -in samenwerking met de chocolade industrie- de omzet van chocola in Amerika kan verdubbelen van 100 miljard dollar naar 200 miljard dollar per jaar.

Jouw eigen chocolade medicijn bij Cacao van jou

Tja, als we dan mogen kiezen, gaan wij liever voor lekkere, gezonde chocolade dan voor een antibioticakuurtje. Wij zijn benieuwd! Heb jij ook behoefte aan een chocolade shot? Kom dan snel naar Cacao van jou voor een leuke chocolade workshop.

× Chat met Walter via Whatsapp